targi ślubne Szczecin

Ar­ty­ku­ły po­wią­za­ne

Wy­na­ję­cie na we­se­le pro­fe­sjo­nal­ne­go drink ba­ru z ob­słu­gą to je­den z lep­szych po­my­słów na uatrak­cyj­nie­nie przy­ję­cia. A gwa­ran­to­wa­na stu­pro­cen­to­wa sa­tys­fak­cja wszyst­kich go­ści po­win­na być do­dat­ko­wym ar­gu­men­tem za. Oso­by, któ­re zde­cy­do­wa­ły się na wy­na­jem pro­fe­sjo­nal­ne­go ba­ru nie tyl­ko nie ża­łu­ją te­go kro­ku, ale ocho­czo re­ko­men­du­ją tą usłu­gę swo­im zna­jo­mym, któ­rzy są na eta­pie przy­go­to­wań do we­se­la lub in­nej im­pre­zy oko­licz­no­ścio­wej. Dla­cze­go war­to i ja­kie są plu­sy pod­ję­cia współ­pra­cy z fir­mą bar­mań­ską? Po­sta­ra­my się przy­bli­żyć te kwe­stie.

Ko­lo­ro­wo i nie­ba­nal­nie
Zwy­kle pod­czas przy­ję­cia bar­ma­ni ofe­ru­ją kil­ka­na­ście spraw­dzo­nych i naj­bar­dziej po­pu­lar­nych drin­ków, któ­re po­wsta­ją na ba­zie świe­żych owo­ców, wa­rzyw i ziół, z do­dat­kiem al­ko­ho­lu lub bez. Je­że­li ma­cie swój ulu­bio­ny kok­tajl mo­że­cie po­pro­sić, aby zo­stał uwzględ­nio­ny w me­nu.

 

REKLAMA: 

Bar Ser­wis & Cock­ta­il Bar

bar­ser­wis.pl
in­fo­@bar­ser­wis.pl

tel. +48 602 723 092
fa­ce­bo­ok: Ba­rSer­wi­sSz­cze­cin

Coś dla oka
Każ­do­ra­zo­wo przy­go­to­wa­nie na­po­ju to ma­ły po­kaz umie­jęt­no­ści bar­mań­skich. Ko­lej­ne skład­ni­ki do­da­wa­ne są do sha­ke­ra w spo­sób nie­ba­nal­ny, kost­ki lo­du fru­wa­ją w po­wie­trzu, bu­tel­ki z so­ka­mi i al­ko­ho­la­mi tak­że. Bę­dzie co po­dzi­wiać cze­ka­jąc na za­mó­wio­ny na­pój. Mo­gę się za­ło­żyć, że przy ba­rze nie­zmien­nym wi­do­kiem bę­dzie ko­lej­ka chęt­nych na ko­lej­ne­go drin­ka.

Atrak­cja sa­ma w so­bie
Je­że­li my­śle­li­ście o uatrak­cyj­nie­niu we­se­la to sam bar z pro­fe­sjo­nal­ną ob­słu­gą ta­ko­wą atrak­cją z pew­no­ścią bę­dą. Fir­my ma­ją w swo­jej ofer­cie tak­że po­ka­zy bar­mań­skie. Zwy­kle w show bie­rze udział przy­naj­mniej dwóch bar­ma­nów. Żon­gler­ka bu­tel­ka­mi i kie­lisz­ka­mi, kost­ka­mi lo­du, pla­stra­mi owo­ców bę­dzie za­pie­ra­ła dech w pier­siach wa­szych go­ści, a na sa­li we­sel­nej co rusz bę­dzie sły­chać od­gło­sy za­chwy­tu i po­dzi­wu dla umie­jęt­no­ści bar­ma­nów. Po­kaz mo­że zo­stać po­sze­rzo­ny o spe­cjal­ny kon­kurs lub na­ukę żon­glo­wa­nia.


REKLAMA: 

  

Cock­ta­ils Bar
Da­mian Ma­za­no­wicz, Mistrz Pol­ski JW ESP

cock­ta­ils­bar.pl
dma­za­no­wi­cz@wp.pl
tel. 507 715 236
fa­ce­bo­ok: Cock­ta­ils­bar


Raj dla naj­młod­szych

Wy­na­ję­cie pro­fe­sjo­nal­ne­go ba­ru z ob­słu­gą ma tak­że ta­ką za­le­tę, że oprócz na­po­jów wy­so­ko­pro­cen­to­wych bar­ma­ni ma­ją zwy­kle sze­ro­ką ofer­tę kok­taj­li bez do­dat­ku al­ko­ho­lu. Dzie­ci bę­dą za­chwy­co­ne mo­gąc na­pić się ko­lo­ro­we­go drin­ka z przy­sło­wio­wą pa­lem­ką. Tak­że oso­by, któ­re z róż­nych wzglę­dów nie pi­ją al­ko­ho­lu, bę­dą mia­ły do wy­bo­ru li­stę nie­ba­nal­nych kok­taj­li na ba­zie na­po­jów orzeź­wia­ją­cych w po­łą­cze­niu ze świe­ży­mi owo­ca­mi i aro­ma­tycz­ny­mi zio­ła­mi. Be­zal­ko­ho­lo­we mo­ji­to, pi­na co­la­da czy blo­ody Ma­ry? Jak naj­bar­dziej!


Od stro­ny for­mal­nej – o co py­tać?

Je­że­li zde­cy­do­wa­li­ście się na wy­na­ję­cie pro­fe­sjo­nal­nych bar­ma­nów z mo­bil­nym ba­rem na wa­sze we­se­le pod­czas roz­mo­wy z przed­sta­wi­cie­lem fir­my war­to spy­tać o pa­rę istot­nych kwe­stii. Ja­kich?
We­dług Paw­ła Ow­czar­ka z Fla­vo­ur Fac­tor na­le­ży pod­py­tać m.in. o to ja­kie wy­mia­ry ma bar, co wcho­dzi w skład usta­lo­nej ce­ny wy­na­ję­cia (ilu bar­ma­nów, ich czas pra­cy), ewen­tu­al­ny koszt do­jaz­du oraz kwe­stia noc­le­gów dla ob­słu­gi.
Waż­ne jest py­ta­nie o ja­kość ser­wo­wa­nych skład­ni­ków – mó­wi Ar­ka­diusz Pru­ne­sti z Pru­ne­sti Bar jest to głów­ny aspekt wpły­wa­ją­cy na osta­tecz­ny smak cock­ta­ili. I do­da­je – rzecz naj­waż­niej­sza – do­świad­cze­nie bar­ma­nów.
Na py­ta­nie o do­świad­cze­nie zwra­ca uwa­gę tak­że Da­mian Ma­za­no­wicz, wła­ści­ciel Cock­ta­ils Bar: Są­dzę, że naj­waż­niej­szym py­ta­niem bę­dzie ja­kie do­świad­cze­nie ma­ją bar­ma­ni. Do­świad­cze­nia nie da się ku­pić ani na­uczyć na szko­le­niach. Trze­ba je zdo­być cięż­ką pra­cą.

REKLAMA: 

Pru­ne­sti Bar

arek.pru­ne­sti­@g­ma­il.com
tel. 883 759 883

fa­ce­bo­ok: pru­ne­stiar­ka­diusz
in­sta­gram: pru­ne­sti_


Ce­na za usłu­gę

Trud­no jed­no­znacz­nie po­dać ce­nę ta­kiej atrak­cji. Za­le­ży ona bo­wiem od wie­lu skła­do­wych, m.in. od wiel­ko­ści we­se­la (ilo­ści osób), ilo­ści bar­ma­nów, cza­su i za­kre­su ich pra­cy (czy tyl­ko ser­wo­wa­nie drin­ków czy też np. po­kaz bar­mań­ski), usta­lo­ne­go me­nu, etc.
Po spraw­dze­niu ofert po­ku­szę się o stwier­dze­nie, że ce­ny wy­na­ję­cie ba­ru z dwo­ma bar­ma­na­mi na przy­ję­cie od 50 do 120 osób za­czy­na­ją się od oko­ło 2000 zło­tych.

 

REKLAMA: 

Dri­neo Lo­ok & Drink

dri­neo.pl
we­se­le­@dri­neo.pl 

tel. 507 039 104
fa­ce­bo­ok: dri­ne­opl


Co za­wie­ra ce­na?

Skład­ni­ki do cock­ta­ili (na­tu­ral­ne i zgod­ne z po­li­ty­ką „ze­ro wa­ste"), sy­ro­py, pu­rée, so­ki, prze­cie­ry, naj­wyż­szej ja­ko­ści sprzęt bar­mań­ski, szkło, do­dat­ki (bio­de­gra­do­wal­ne rur­ki, wła­snej pro­duk­cji bit­ter­sy, do­dat­ki wie­lo­krot­ne­go użyt­ku), 8 go­dzin pra­cy – wy­mie­nia Ar­ka­diusz Pru­ne­sti.
W ce­nie pod­sta­wo­wej za­pew­nia­my ob­słu­gę dwóch osób, bar mo­bil­ny, lód zwy­kły i kru­szo­ny, szkło do kok­taj­li, sy­ro­py i do­dat­ki do drin­ków, wszyst­kie nie­zbęd­ne na­rzę­dzia – mó­wi Pa­weł Ow­cza­rek.
Da­mian Ma­za­no­wicz li­stu­je: Za­pew­nia­my do­świad­czo­nych i wy­kwa­li­fi­ko­wa­nych bar­ma­nów, kok­taj­le ze zdję­cia­mi i re­cep­tu­ra­mi wy­świe­tla­ne na te­le­wi­zo­rach LCD, pod­świe­tla­nie ba­ru (w róż­nych ko­lo­rach do wy­bo­ru przez pa­rę mło­dą), ak­ce­so­ria i sprzęt bar­mań­ski (blen­de­ry, kru­szar­ki do lo­du, wy­ci­skar­ki do cy­tru­sów), do­dat­ki (rur­ki, ser­we­ty, przy­pra­wy, etc). Ce­na obej­mu­je tak­że ko­lo­ro­we al­ko­ho­le, lód oraz szkło.


Cze­go ce­na nie za­wie­ra?
Moc­ne al­ko­ho­le, zio­ła, owo­ce, na­po­je bez­al­ko­ho­lo­we to pro­duk­ty, któ­rych ce­na pod­sta­wo­wa nie obej­mu­je. Wszyst­ko mo­że za­pew­nić fir­ma bar­mań­ska (za do­dat­ko­wą opła­tą). In­ną opcją, zde­cy­do­wa­nie naj­po­pu­lar­niej­szą, jest ku­pie­nie pro­duk­tów przez na­rze­czo­nych we­dług li­sty spo­rzą­dzo­nej przez przed­sta­wi­cie­la fir­my. Li­sta two­rzo­na jest po usta­le­niu z pa­rą mło­dą ze­sta­wie­nia kok­taj­li, któ­re bę­dą ser­wo­wa­ne przez bar­ma­nów.

 

REKLAMA: 

Fla­vo­ur Fac­tor

fla­vo­ur­fac­tor.pl
biu­ro­@fla­vo­ur­fac­tor.pl
tel. 530 130 150
fa­ce­bo­ok: fla­vo­ur­fac­tor­gro­up

Ulu­bio­ne drin­ki?
Czy moż­na w ogó­le okre­ślić ja­kie są ulu­bio­ne drin­ki na­szych ro­da­ków? Kok­taj­le sta­ra­my się do­bie­rać pod ką­tem po­ry ro­ku i se­zo­no­wo­ści owo­ców. W go­rą­ce dni spraw­dza­ją się lek­kie orzeź­wia­ją­ce kok­taj­le z du­żą ilo­ścią owo­ców i ziół. Hi­tem są róż­ne­go ro­dza­ju le­mo­nia­dy, sprit­ze­ry na ba­zie pro­sec­co oraz wo­dy ga­zo­wa­nej – mó­wi Pa­weł Ow­cza­rek.
Ar­ka­diusz Pru­ne­sti stwier­dza, że naj­więk­szą po­pu­lar­no­ścią cie­szą się cock­ta­ile orzeź­wia­ją­ce.
Chy­ba nie ma drin­ków któ­re szcze­gól­nie po­le­ca­my – mó­wi po na­my­śle Da­mian Ma­za­no­wicz - Każ­dy z go­ści ma swo­je ulu­bio­ne sma­ki i pre­fe­ren­cje co do al­ko­ho­lu, a więc wszyst­ko wy­bie­ra­my przy ba­rze pod go­ścia. A naj­le­piej się spraw­dza­ją te, po któ­re klient wró­ci na na­stęp­nym we­se­lu - czę­sto na­szych go­ści spo­ty­ka­my na in­nych we­se­lach.


Wy­ma­ga­nia ze stro­ny firm

Nie ma te­go du­żo. Pod­sta­wa to od­po­wied­nia prze­strzeń nie­zbęd­na na po­sta­wie­nie ba­ru i umoż­li­wia­ją­ca swo­bod­ne po­ru­sza­nie się bar­ma­nów w je­go obrę­bie. Nie­zbęd­ne bę­dzie tak­że przy­łą­cze do prą­du oraz do­stęp do wo­dy.