targi ślubne Szczecin

Ar­ty­ku­ły po­wią­za­ne


fot. so­ny­ach­ny, stock.ado­be.com

                                                      
Kie­dyś nikt spe­cjal­nie nie roz­wo­dził się nad te­ma­tem słod­ko­ści na przy­ję­cie we­sel­ne. Z gó­ry by­ło wia­do­mo, że bę­dzie tort i cia­sta w tym ser­nik, szar­lot­ka plus coś jesz­cze. Dzi­siaj ofer­ta we­sel­nych ła­ko­ci w za­sa­dzie nie zna gra­nic. Przy­go­to­wa­łam dla was prze­gląd sma­ko­ły­ków, z któ­rych mo­że­cie skom­po­no­wać swój wła­sny we­sel­ny can­dy bar.


fot. yat­cen­ko, fo­to­lia.com

Tort
Obo­wiąz­ko­wa sło­dycz we­sel­ne­go przy­ję­cia sym­bo­li­zu­ją­ca słod­kie ży­cie no­wo­żeń­ców. Wy­gląd tor­tu naj­czę­ściej do­bie­ra­ny jest do sty­lu we­se­la, z ko­lei de­ko­ra­cje i ko­lo­ry­sty­ka wy­pie­ku ko­re­lu­je z ewen­tu­al­nym mo­ty­wem i/lub ko­lo­rem prze­wod­nim.


fot. Alek­san­dras Ba­bi­cius & Iri­na Bel­ci­ko­va, fo­to­lia.com


fot. Сергей Мельников, stock.ado­be.com


Na pa­ty­ku
Tra­dy­cyj­ne, zna­ne wszyst­kim li­za­ki i zy­sku­ją­ce na po­pu­lar­no­ści ca­ke po­psy, czy­li ka­wał­ki cia­sta w kształ­cie nie­wiel­kich ku­lek ude­ko­ro­wa­ne we­dle fan­ta­zji pa­ry mło­dej to ko­lej­ne ła­ko­cie, któ­re mo­gą wejść w skład we­sel­ne­go słod­kie­go ką­ci­ka.


fot. Rob­bie­Wi, stock.ado­be.com


fot. Iri­na So­ko­lo­vskaya, stock.ado­be.com


fot. oleg­pa­ry­ly­ak, stock.ado­be.com


fot. azu­ri­ta, stock.ado­be.com


fot. Blu­eOran­ge Stu­dio,  fo­to­lia.com


Do­nu­ty
Pącz­ki i we­se­le? Kie­dyś nie do po­my­śle­nia, dzi­siaj i ow­szem. W we­sel­ny słod­ki ką­cik świet­nie wpi­sze się ame­ry­kań­ska wer­sja pącz­ków, czy­li do­nu­ty, a kon­kret­nie ich mi­nia­tu­ro­we wer­sje. A jak je po­dać? Ta­bli­ca z pa­tycz­ka­mi to fan­ta­stycz­ny po­mysł na wy­eks­po­no­wa­nie pącz­ków z dziur­ką.


fot. An­driy Me­dve­diuk , stock.ado­be.com


fot. F&A stu­dio, fo­to­lia.com


Pra­lin­ki
Ro­bio­ne ręcz­nie przez cu­kier­ni­ków na za­mó­wie­nie na­rze­czo­nych. O kształ­tach, sma­kach i ko­lo­rach de­cy­du­je przy­szła pa­ra mło­da. Każ­da pra­lin­ka znaj­du­je się w pa­pie­ro­wych pa­pi­lot­kach. Dość czę­sto pra­lin­ki wy­bie­ra­ne są przez pa­rę mło­dą ja­ko for­ma po­dzię­ko­wa­nia za przy­by­cie na ślub i we­se­le.


fot. Mak­sim She­be­ko, fo­to­lia.com


fot. Ch­ri­stArt, stock.ado­be.com


Tru­skaw­ki w cze­ko­la­dzie
Świe­że, lek­ko kwa­sko­we owo­ce za­to­pio­ne w cze­ko­la­dzie przy­jem­nie prze­ła­mią jej sło­dycz. O ro­dza­ju cze­ko­la­dy (bia­ła, mlecz­na, gorz­ka) mo­gą za­de­cy­do­wać na­rze­cze­ni.


fot. All Abo­ut The Stock, stock.ado­be.com


Mu­sy
Mi­ni de­se­ry na ba­zie słod­kiej ma­sy z do­dat­kiem owo­ców. Mu­sy po­da­wa­ne są w mi­nia­tu­ro­wych, prze­zro­czy­stych po­jem­nicz­kach, kom­po­no­wa­ne na za­sa­dzie ko­lo­ry­stycz­ne­go kon­tra­stu (np. cze­ko­la­do­wy z wa­ni­lio­wym), de­ko­ro­wa­ne owo­ca­mi, ka­kao, star­tą cze­ko­la­dą.


fot. stock.ado­be.com


fot. so­ny­ach­ny, stock.ado­be.com


Mi­ni Pa­vlo­ve
Czy­li ma­łe bezy wy­peł­nio­ne kre­mem na ba­zie ser­ka ma­scar­po­ne, ude­ko­ro­wa­ne owo­ca­mi (ma­li­na­mi, tru­skaw­ka­mi, zia­ren­ka­mi gra­na­tów, bo­rów­ka­mi ame­ry­kań­ski­mi, fi­ga­mi) i list­ka­mi orzeź­wia­ją­cych ziół (mię­ty, me­li­sy).


fot. ka­te­_smir­no­va, stock.ado­be.com

Ma­ka­ro­ni­ki
Ma­łe, okrą­głe cia­stecz­ka na ba­zie bia­łek, cu­kru pu­dru i mie­lo­nych mig­da­łów, prze­ło­żo­ne kre­mem. W za­leż­no­ści od cza­su pie­cze­nia i uży­tych skład­ni­ków moż­na uzy­skać dwie wer­sje ma­ka­ro­ni­ków – kru­che lub mięk­kie.


fot. fo­to­lia.com


fot. mi­ta­rart, fo­to­lia.com


fot. Ka­ti Mo­lin, fo­to­lia.com


fot. bennnn, fo­to­lia.com


Mar­sh­mal­low
In­ny­mi sło­wy pian­ki cu­kro­we. Przy­wę­dro­wa­ły do nas z USA. Wy­twa­rza­ne są z cu­kru, sy­ro­pu glu­ko­zo­we­go lub glu­ko­zo­wo­-fruk­to­zo­we­go, że­la­ty­ny, wo­dy, ewen­tu­al­nie bia­łek z do­dat­kiem barw­ni­ków spo­żyw­czych. Pian­ki zwy­kle ma­ją kształt wal­ca, in­nych fi­gur geo­me­trycz­nych, ale też serc. Moż­na je wy­eks­po­no­wać w szkla­nych na­czy­niach lub na pa­tycz­kach à la mar­sh­mal­low ca­ke­pops.


fot. jo­bi­pro, stock.ado­be.com

Cup­ca­kes i muf­fi­ny
Dwie wa­ria­cje na te­mat ba­be­czek. Cup­ca­kes są fan­ta­zyj­nie ozda­bia­ne m.in. po­le­wą, ma­są kre­mo­wą, po­syp­ka­mi, owo­ca­mi, ma­są mar­ce­pa­no­wą czy cu­kro­wą. Muf­fin­ki zwy­kle pre­zen­tu­ją się skrom­niej. I jed­ne i dru­gie pysz­ne. po­syp­ka­mi, owo­ca­mi, ma­są mar­ce­pa­no­wą.


fot. Mak­sim She­be­ko, stock.ado­be.com


fot. nadianb, stock.ado­be.com


fot. Lil­li, stock.ado­be.com


fot. Ruth Black, fo­to­lia.com


fot. an­na­_she­pu­lo­va, fo­to­lia.com

 


Tor­ci­ki ty­pu sa­wo­jard
Mi­ni tor­ci­ki z wy­ko­rzy­sta­niem słod­kich, kru­chych, po­dłuż­nych bisz­kop­tów z za­okrą­glo­ny­mi brze­ga­mi (sa­wo­jar­dów wła­śnie), któ­re usta­wio­ne w pio­nie i prze­wią­za­ne ta­siem­ką sta­no­wią ze­wnę­trze de­se­rów. Wnę­trze co ma­sa kre­mo­wa na ba­zie ser­ka ma­scar­po­ne z do­dat­kiem owo­ców i ziół.


fot. le­na­_ser­di­to­va, stock.ado­be.com


W po­le­wie
Ele­ganc­ki de­ser o kształ­cie ko­pu­ły wy­ko­na­ny z mu­su scho­wa­ne­go pod sko­rup­ką lu­strza­nej gla­zu­ry. Za­ch­wy­ci swo­im ide­al­nym wy­glą­dem i pięk­ny­mi de­ko­ra­cja­mi.


fot. tor­ri­pho­to, fo­to­lia.com


fot. tor­ri­pho­to, fo­to­lia.com

Pier­ni­ki, ciast­ka
W kształ­tach i de­ko­ra­cjach na­wią­zu­ją­cych do dnia ślu­bu i we­se­la. Po­je­dyn­cze wy­pie­ki w od­święt­nych opa­ko­wa­niach mo­gą zo­stać wrę­cza­ne go­ściom w for­mie upo­min­ku od no­wo­żeń­ców.


fot. fo­to­lia.com


fot. dul­si­ta, fo­to­lia.com


fot. fo­to­lia.com