targi ślubne Szczecin

Ar­ty­ku­ły po­wią­za­ne

De­cy­du­jąc się na we­se­le w mie­sią­cach let­nich, na­le­ży pa­mię­tać mię­dzy in­ny­mi o ca­te­rin­gu, któ­ry, bio­rąc pod uwa­gę wy­so­kie tem­pe­ra­tu­ry, wy­ma­ga wię­cej uwa­gi i bar­dziej do­kład­ne­go do­bo­ru. Skup­my się na słod­ko­ściach, a kon­kret­nie na tor­cie we­sel­nym. Co zro­bić, by we­sel­ny wy­piek był jak najbar­dziej od­por­ny na wy­so­kie tem­pe­ra­tu­ry oraz ja­kie sma­ki i ko­lo­ry bę­dą najbar­dziej wska­za­ne na let­nie przy­ję­cia?

Re­zy­gnu­je­my
La­to to lek­kość, zwiew­ność, sub­tel­ność. Ta­kie też po­win­ny być tor­ty na let­nich we­se­lach. Zre­zy­gnuj­cie więc z cięż­kich kre­mów, tra­dy­cyj­nych mas czy do­dat­ków choć­by na ba­zie cze­ko­la­dy, któ­ra mo­że się roz­pu­ścić.

Lek­ka wer­sja
La­to to peł­nia se­zo­nu na wszel­kie­go ro­dza­ju świe­że owo­ce. War­to to wy­korz­stać wy­bie­ra­jąc swój tort. Lek­ki i kwa­sko­wa­ty w sma­ku wy­piek bę­dzie mi­łym orzeź­wie­niem dla podnie­bie­nia.
Wnę­trze tor­tu mo­że być wy­peł­nio­ne po­kro­jo­ny­mi lub zmik­so­wa­ny­mi owo­ca­mi na przy­kład z do­dat­kiem ser­ka ma­scar­po­ne. Ide­al­ny na tą po­rę ro­ku bę­dzie mus cy­try­no­wy, tru­skaw­ko­wy, ma­li­no­wy czy wi­śnio­wy.
Je­że­li ko­niecz­nie bę­dzie­cie chcie­li tort na ba­zie bi­tej śmie­ta­ny, skon­sul­tuj­cie po­mysł z cu­kier­ni­kiem, któ­ry bę­dzie przy­go­to­wy­wał wy­piek. Prze­każ­cie swo­je oba­wy do­ty­czą­ce nie­chcia­ne­go efek­tu w po­sta­ci roz­pusz­cze­nia się bi­tej śmie­ta­ny. Z pew­no­ścią uda się zna­leźć wyj­ście z sy­tu­acji.

Ko­lo­ry i de­ko­ra­cje
Ko­lor tor­tu do­pa­so­wu­je się naj­czę­ściej do prze­wod­nie­go ko­lo­ru przy­ję­cia (o ile ta­ki jest). Jak­by nie by­ło la­tem bar­dziej wska­za­ny­mi bę­dą ja­sne od­cie­nie. Wszel­kie pa­ste­le oraz biel i ecru bę­dą ide­al­nym wy­bo­rem. W kwe­stii de­ko­ra­cji we­sel­ne­go wy­pie­ku – po­staw­cie na owo­ce i ży­we kwia­ty.

Na­gi tort
Czy­li tzw na­ked ca­ke to trend, któ­ry kró­lu­je na we­se­lach od kil­ku se­zo­nów. W obec­nym ro­ku na­dal jest lan­so­wa­ny i cie­szy się spo­rym za­in­te­re­so­wa­niem. Bisz­kopt prze­ło­żo­ny owo­ca­mi, bez zbęd­nych ozdob­ni­ków bę­dzie ide­al­ny na let­nie we­se­la.

 

Pa­vlo­va po­wra­ca!
O tor­cie Pa­vlo­va pi­sa­łam w po­przed­nim wy­da­niu. Jest to jed­nen z cie­kaw­szych po­my­słów na we­sel­ny wy­piek, szcze­gól­nie w se­zo­nie let­nim, kie­dy ma­my do dys­po­zy­cji cu­dow­nie aro­ma­tycz­ne tru­skaw­ki i słod­kie, du­że owo­ce bo­rów­ki ame­ry­kań­skiej. W ta­kim owo­co­wym to­wa­rzy­stwie wul­ka­nicz­ny kształt bezy bę­dzie pre­zen­to­wał się wy­jąt­ko­wo ape­tycz­nie.

No­wo­cze­śnie
Oso­bom, któ­re my­ślą o no­wej od­sło­nie we­sel­ne­go tor­tu być mo­że przy­pad­nie do gu­stu po­mysł na we­sel­ne cup­ca­kes.

Ba­becz­ki uło­żo­ne są na pa­te­rze pię­tro­wo, mo­gą być jed­na­ko­we i jed­no­li­te lub na każ­dym po­zio­mie in­ne ko­lo­ry i odręb­ne sma­ki.

Po­dob­nie moż­na po­stą­pić z ma­ka­ro­ni­ka­mi, któ­re bę­dą al­ter­na­ty­wą dla tra­dy­cyj­ne­go tor­tu. Bę­dzie no­wo­cze­śnie, za­ska­ku­ją­co i z po­my­słem.