targi ślubne Szczecin

Ar­ty­ku­ły po­wią­za­ne

O we­sel­nym can­dy ba­rze pi­sa­łam wie­lo­krot­nie przed­sta­wia­jąc prze­róż­ne po­my­sły za­rów­no na wy­strój te­go miej­sca, jak i na roz­ma­ity asor­ty­ment ła­ko­ci. Dzi­siaj podrzu­cam po­mysł na słod­ki ką­cik w wy­da­niu eko­lo­gicz­nym :)

Ko­rzy­sta­jąc z te­go, że w bie­żą­cym nu­me­rze zo­sta­ła po­ru­szo­na te­ma­ty­ka eko ślu­bu i we­se­la idąc za cio­sem wy­obra­zi­łam so­bie słod­ki ką­cik z eko­lo­gicz­ny­mi słod­ko­ścia­mi. Zo­bacz­cie co mo­gło­by się zna­leźć w ta­kim can­dy ba­rze.

Przy­jem­nie z po­ży­tecz­nym
Słod­ki ką­cik, w któ­rym go­ście za­miast „tra­dy­cyj­ny­ch” sło­dy­czy znaj­dą nie­ba­nal­ne de­se­ry i prze­ką­ski z peł­ne­go ziar­na mo­że być swe­go ro­dza­ju za­sko­cze­niem, ale z pew­no­ścią nie po­zo­sta­wi ni­ko­go obo­jęt­nym. Ser­wo­wa­ne sma­ko­ły­ki bę­dą wy­glą­da­ły i sma­ko­wa­ły obłęd­nie, oprócz te­go bę­dą zdrow­sze od kla­sycz­nych sło­dy­czy. To ar­gu­men­ty prze­ma­wia­ją­ce zde­cy­do­wa­nie za eko can­dy ba­rem.

Na ząb
Wszel­kie­go ro­dza­ju ba­to­ni­ki zro­bio­ne na ba­zie mu­esli czy gra­no­li ufor­mo­wa­ne w pro­sto­ką­ty, prze­wią­za­ne pa­pie­rem i sznu­recz­kiem to ide­al­na i po­żyw­na prze­ką­ska w mo­men­cie, gdy wa­si go­ście bę­dą po­trze­bo­wa­li za­strzy­ku ener­gii do dal­szej za­ba­wy. Oprócz ba­to­ni­ków za­dbaj­cie o wszel­kie­go ro­dza­ju prze­pysz­ne i lek­kie kru­che cia­stecz­ka zro­bio­ne z peł­ne­go ziar­na z do­dat­kiem płat­ków owsia­nych, pe­stek dy­ni, sie­mie­nia lnia­ne­go, pra­żo­ne­go se­za­mu i su­szo­nych owo­ców.

De­se­ry
Czy­li odro­bi­nę wię­cej przy­jem­no­ści, ale bę­dzie na­dal zdro­wo i smacz­nie. Aby pod­kre­ślić eko za­mysł, wy­ko­rzy­staj­cie do eks­po­zy­cji szkla­ne na­czy­nia ze wska­za­niem na sło­icz­ki i szklan­ki. Ch­cąc być na cza­sie, wpro­wadź­cie do li­sty słod­kich przy­sma­ków de­ser na ba­zie chia ze świe­ży­mi owo­ca­mi (ma­li­na­mi, tru­skaw­ka­mi, bo­rów­ką ame­ry­kań­ską, etc) i list­ka­mi mię­ty lub me­li­sy.

Pysz­ny, pięk­nie pre­zen­tu­ją­cy się i lek­ki bę­dzie de­ser na ba­zie na­tu­ral­ne­go jo­gur­tu z owo­ca­mi i płat­ka­mi. War­stwo­we uło­że­nie uatrak­cyj­ni wy­gląd de­seru. Bar­dziej owo­co­we prze­ką­ski mo­gą się skła­dać z pu­ree z wy­bra­nych owo­ców (ma­lin, ja­błek, tru­ska­wek, ki­wi, etc) z do­dat­kiem gra­no­li i zwień­czo­ne ka­wał­ka­mi świe­żych owo­ców.

Więk­sze for­my
Czy­li cia­sta. Od­po­wied­nie bę­dą wszel­kie kek­sy i tar­ty oczy­wi­ście upie­czo­ne z ciem­nej mą­ki z do­dat­kiem ba­ka­lii, zia­re­nek, płat­ków i owo­ców. Dla za­go­rza­łych eko en­tu­zja­stów pro­po­nu­je­my tort we­sel­ny z mu­esli!

 

Płyn­nie
So­ki owo­co­we (świe­żo wy­ci­ska­ne), wo­da mi­ne­ral­na z cy­try­ną i mię­tą, ale tak­że wszel­kie­go ro­dza­ju smo­othie bę­dą ide­al­ne do eko can­dy ba­ru.

Mo­że­cie uwzględ­nić rów­nież mlecz­ne na­po­je po­da­ne w ma­łych, szkla­nych bu­te­lecz­kach. Bę­dzie nie­zwy­kle smacz­nie :)