targi ślubne Szczecin

Ar­ty­ku­ły po­wią­za­ne

Po­dej­mu­jąc de­cy­zje do­ty­czą­ce we­sel­ne­go me­nu, war­to brać pod uwa­gę da­nia na ba­zie te­go, co aku­rat ser­wu­je nam da­na po­ra ro­ku. La­tem pa­le­ta moż­li­wo­ści jest naj­więk­sza, dzię­ki cze­mu moż­na wy­bie­rać i prze­bie­rać do wo­li.

Tym ra­zem kie­ru­je­my zoom na owo­ce, któ­re pod­czas przy­jęć we­sel­nych nie tyl­ko do­da­ją ko­lo­ry­tu sto­łom, ale zwy­kle cie­szą się spo­rym za­in­te­re­so­wa­niem ze stro­ny osób ma­ją­cych ocho­tę na coś słod­kie­go i lek­kie­go zara­zem. Przy­go­to­wa­li­śmy dla was kil­ka po­my­słów na nie­ba­nal­ną for­mę eks­po­zy­cji owo­co­wych prze­ką­sek i de­se­rów na ba­zie owo­ców.

Tra­dy­cyj­nie
Czy­li na pa­te­rach, któ­re mo­gą być jed­no­po­zio­mo­we lub pię­tro­we, szkla­ne, me­ta­lo­we lub por­ce­la­no­we. Ro­dzaj pa­te­ry po­wi­nien być do­pa­so­wa­ny do sty­lu i wy­stro­ju słod­kie­go ką­ci­ka. Naj­bar­dziej uni­wer­sal­ne bę­dą wszel­kie­go ro­dza­ju szkla­ne na­czy­nia.

W wa­fel­kach
Kru­che wa­fel­ki do lo­dów moż­na wy­ko­rzy­stać do po­da­nia owo­ców. Wy­drą­żo­ne kul­ki ar­bu­za i me­lo­na, kost­ki ana­na­sa, ka­wał­ki tru­ska­wek, a do te­go ku­lecz­ki ja­gód, bo­ró­wek i ma­li­ny w ta­kim wy­da­niu bę­dą świet­nie wy­glą­da­ły i jesz­cze le­piej sma­ko­wa­ły.

Kie­lisz­ki, fi­li­żan­ki, mi­secz­ki
Al­ter­na­tyw­ne wy­ko­rzy­sta­nie wszel­kie­go ro­dza­ju na­czyń po­tra­fi przy­nieść nie­ocze­ki­wa­ne efek­ty wi­zu­al­ne i es­te­tycz­ne.

Kie­lisz­ki i pro­ste fi­li­żan­ki z owo­co­wym wsa­dem z do­dat­kiem ziół lub po­le­wą bę­dą za­chę­ca­ły do się­gnię­cia i skosz­to­wa­nia sma­ko­ły­ków.

Sz­klan­ki
Też bę­dą się świet­nie nada­wa­ły do po­da­nia owo­co­wej prze­ką­ski. Sz­kło do­dat­ko­wo wy­eks­po­nu­je ko­lo­ry po­szcze­gól­nych owo­ców. Aby by­ło jesz­cze cie­ka­wiej i bar­dziej sma­ko­wi­cie mo­że­cie po­my­śleć o do­da­niu do owo­ców na­tu­ral­ne­go jo­gur­tu, kre­mu na ba­zie ser­ka ma­scar­po­ne lub pud­din­gu z na­sion chia.

Sza­szły­ki
Ma­łe co nie co na ząb. Po owo­co­we szasz­ły­ki chęt­nie się­gną za­rów­no dzie­ci jak i do­ro­śli. Ko­lo­ro­we ka­wał­ki tru­ska­wek, me­lo­na, bo­ró­wek, ma­lin, ki­wi na­bi­te na pa­tycz­ki mo­gą być ser­wo­wa­ne na ta­ler­zach.

Owo­co­we ko­szy­ki
Czy­li wy­drą­żo­ne ar­bu­zy, ana­na­sy czy me­lo­ny, któ­re po­słu­żą za „na­czy­nie”, w któ­rym go­ście bę­dą mo­gli zna­leźć prze­pysz­ną, owo­co­wą sa­łat­kę.

Pa­pie­ro­we to­reb­ki
W ten spo­sób bę­dą mo­gły być po­da­ne tyl­ko nie­licz­ne owo­ce. Pa­pie­ro­we to­re­becz­ki naj­le­piej spraw­dzą się w przy­pad­ku cze­re­śni, tru­ska­wek, agre­stu czy śli­wek. Bę­dzie eko­lo­gicz­nie i nie­ba­nal­nie.

Lo­dy sor­be­to­we
Owo­co­we sor­be­ty bę­dą ide­al­ne pod­czas upa­łów. Orzeź­wią, schło­dzą i bę­dą sta­no­wi­ły prze­pysz­ną, ni­sko­ka­lo­rycz­ną, słod­ką prze­ką­skę.